Regler Forumetikette (DK)

Diskussion i 'Regler og vilkår (DA)' startet af Pindgris, 26 Februar 2018.

Hej

Hvis du ønsker at deltage aktivt i Forum og deltage i diskussioner eller ønsker at starte dine egne tråde, skal du først logge ind i spillet. Venligst registrer dig, hvis du ikke allerede har en konto. Vi ser frem til dit næste besøg i vores Forum. „Til spillet“
Trådstatus:
Ikke åben for yderligere svar.
 1. Pindgris

  Pindgris Team Leader Team Farmerama DA & NO

  1 Forums formål

  1.1
  Forum er til for alle spillere. Forums værdi afhænger af, at alle kan deltage, hvis de har lyst.

  1.2
  Forum bruges til venskabelig diskussion imellem spillerne og med moderatorer om spillet, spørgsmål og svar, diskussioner om nye og gamle elementer af spillet, præsentation af alliancer og andet om spillet, der kan have interesse for vores community.

  1.3
  Det er det overordnede sigte, at brugere kan finde svar på deres spørgsmål på forum, at forum er nem og behagelig at være på og tilgængelig for alle.

  2 Generalklausul


  2.1
  Enhver adfærd på forum, der modarbejder formålene nævnt i afsnit 1 kan sanktioneres, uanset om det nævnes udtrykkeligt i dette regelsæt.

  3 God adfærd på forum


  3.1
  Brug søgefunktionen

  Søg altid i gamle tråde, før du opretter en ny. Der findes ofte svar på dit spørgsmål allerede. Forum mister sin overskuelighed, hvis dette ikke respekteres.

  3.2
  Overskrifter

  Vælg en god overskrift, ikke bare ”hjælp” eller lignende. Tænk på, at andre måske søger efter lige præcis din tråd – og så er den svær at finde uden en relevant overskrift. Forum mister sin overskuelighed, hvis dette ikke respekteres.

  3.3
  Double Posting

  Undgå double posting – ikke kun ved at oprette tråde, der findes i forvejen (pkt. 3.1), men også ved at poste samme indlæg flere gange. Det er double posting at lægge samme indlæg i flere forskellige tråde. Det er også double posting at gentage sine indlæg, hvis man ikke får svar. Forum mister sin overskuelighed, hvis dette ikke respekteres.

  3.4
  Brug forums kapitler

  Opret din tråd der, hvor den hører hjemme. Spørg ikke til tekniske problemer under Fortællerhjørnet og søg ikke medlemmer til din alliance under betalingsproblemer. Forum mister sin overskuelighed, hvis dette ikke respekteres.

  3.5
  Bumping

  Skift ikke emne i en åben tråd – hvis dit indlæg handler om noget andet, så skriv det et andet sted. Forum mister sin overskuelighed, hvis dette ikke respekteres.

  3.6
  Sprog og stavning

  3.6.1 Brug et pænt sprog. Bandeord tolereres ikke. Det gavner intet at skrive i en hård tone. Brug gerne smileys for at bløde lidt op

  3.6.2 Vi retter ikke stavefejl. Men hvis du staver dårligt så er det en god idé at bruge stavekontrol inden du lægger et indlæg ud – både for at undgå misforståelser og for ikke at friste andre til at kommentere stavningen.

  3.6.3 Skriv læsevenligt. Ingen CAPS, tak. Brug punktummer, mellemrum og afsnit og brug i øvrigt et sprog, der er let at læse. - Det er dog tilladt at skrive klan/guild tag's med store bogstaver.


  3.6.4 Læs din tekst igennem inden den postes, en mindre redigering er okay, forudsat den udføres inden for max. 30 min. efter postningen, derefter må man poste et nyt indlæg og gøre opmærksom på eventuelle fejlslag eller antagelser.

  3.7
  Tak

  Sig tak, når du får et svar du kan bruge.

  4 Ikke tilladt adfærd


  I det følgende opregnes de typisk forekommende eksempler på adfærd på forum, som ikke accepteres. Listen er ikke udtømmende:

  4.1
  Overhold god adfærd

  Overtrædelse af god adfærd beskrevet i pkt. 3 er naturligvis ikke tilladt.

  Tråden om samme emne (pkt. 3.1), tråde uden retvisende overskrifter (pkt. 3.2), double posting (pkt. 3.3), tråde i forkerte kapitler (pkt. 3.4), bumping (pkt. 3.5) samt f.eks. CAPS (pkt. 3.6) accepteres ikke

  4.2
  Grimt sprog eller grimt indhold

  Tråde med grimt sprog (pkt. 3.6.1) accepteres ikke. Dette omfatter tilsvining, mobning eller usaglig kritik af andre spillere, Bigpoint eller MODs. Det omfatter tillige:

  4.2.1 benyttelse af vulgært eller seksuelt sprog

  4.2.2 benyttelse af truende, krænkende eller chikanerende sprog

  4.2.3 at benytte f.eks. race, religion, seksualitet, kultur, handicap, nationalitet eller køn som anledning til fornærmelse. En højere alder er aldrig et argument for at have mere ret end en yngre spiller.

  4.2.4 benyttelse af nedladende ord, der har en sproglig oprindelig betydning, men benyttes med en anden, generel nedladende betydning, f.eks. ****, luder, spasser etc.

  4.2.5 enhver kritik, chikane eller angreb på en anden spillers personlige forhold, altså ikke i spillet men i virkeligheden – dette omfatter også stavning (pkt. 3.6.2)

  4.2.6 indhold, der ikke blot er spillet uvedkommende, men som handler om seksualitet, alkohol, narkotika eller kriminalitet. Dette omfatter også at poste eller spørge til links, der fører til sider med tilsvarende indhold

  4.2.7 at skrive indlæg, der har ulovligt indhold eller som kan have til hensigt eller opfattes som indeholdende en opfordring til andre til at begå en lovovertrædelse. Dette kan omfatte f.eks. overtrædelse af reglerne om copyright af spil, film og musik eller metoder til at snyde i online-spil

  4.2.8 Spillere eller grupper af spillere må aldrig mærkes ud fra deres nationalitet eller oprindelse. Som virksomhed tolererer vi ikke diskrimination, chikane og racisme eller nogen anden form for had mod enkeltpersoner i vores grupper. Den, der udviser chikane eller hadadfærd på vores fora, er helt klart ikke velkommen! Derudover forventer vi, at alle moderatorer, der er en del af vores team, skal være personer, der ser forum som et sted af rig variation, konstruktiv debatkultur og tolerance, som ikke tolererer nogen form for diskrimination og som bidrager til alles velvære. "

  4.3
  Sprog på forum

  Det danske forum er hovedsagligt på dansk. Vi acceptere dog også indlæg fra vores nordiske naboer på på svensk og norsk. Brugen af andre sprog herunder engelsk accepteres ikke.

  4.4
  Flooding

  Post ikke så mange indlæg, at det ødelægger en tråd.

  4.5
  Flaming og Trolling

  4.5.1 Ved flaming forstås indlæg, der har til formål at fornærme andre, enten enkelte spillere eller grupper/alliancer. Ved flaming forstås også indlæg, der ikke har til formål at bidrage til den eksisterende dialog, men måske snarere at forstyrre denne med et angreb på en anden. Flaming kan også være bumping (pkt. 3.5), men er grovere.

  4.5.2 Ved trolling forstås indlæg, der ikke har til formål at bidrage til den eksisterende dialog, men at provokere andre til at svare – og svare ”grimt”. Det er trolling at beskylde andre for at snyde. Mistanker om snyd skal til supporten og ikke i forum. Det er trolling at bevist fornærme og provokere bestemte spillere, alliancer eller andre grupper. Det er trolling at udlægge falske informationer som fakta

  4.5.3 Forum skal gerne indeholde debatter – og altså også emner, hvor brugerne ikke er enige. Men uenighed er ingen begrundelse for at overtræde forum reglerne. Man kan sagtens være meget uenige og stadig overholde reglerne og bruge et sobert sprog.

  4.6
  Personlige oplysninger

  På forum skal ikke forekomme personnavne, adresser, telefon-numre, mail-adresser, ICQ-numre, eller andre personlige informationer. Undtaget er oplysninger, der vedrører spillet, f.eks. TS-adresser eller evt. kontaktoplysninger til en alliance.

  4.7
  Billeder og links

  4.7.1 På forum kan uploades billeder bl.a. som avatar. Billeder skal overholde forum-reglerne og må f.eks. ikke være stødende, *****grafiske eller racistiske

  4.7.2 På forum må kun postes links der er relateret til Bigpoint eller Seafight. Linkede sider skal overholde forum-reglerne og må således f.eks. ikke have indhold, der er stødende, *****grafisk eller racistisk. Bigpoint er dog ikke ansvarlig for de links der ligges på forum. Tilladt er følgende: Links til andre sider på forum, andre Bigpoint-sider, alliancesider, Youtube (med filmklip fra spillet) og tilsvarende.

  4.7.3 Annoncer i forummet
  Det er ikke tilladt at reklamere for eksterne produkter eller tjenester hos Bigpoint.
  (NY) Info: Udbyderen af forummet vil dog bruge forumet til klikbare bannerannoncer

  4.8
  Salg af konto

  Indlæg om salg af kontoer er ikke tilladt.

  5 Sanktioner
  En overtrædelse af forum-reglerne kan medføre sanktioner som beskrives her:

  5.1
  Redigering af MOD

  Heldigvis kan langt de fleste overtrædelser klares af moderatorerne, f.eks.
  - lukke double posting
  - slette enkeltstående bandeord
  - flytte forkert anbragte indlæg og tråde

  5.2
  Henstilling fra MOD

  Henstillinger fra MODs skal følges.

  Det kan dreje sig om anmodninger for fremtidige indlæg – f.eks. at undgå bandeord fremover, men kan også dreje sig om f.eks. en anmodning om at fjerne en stødende avatar (billede), pkt. 4.7.1

  5.3
  Bann/Karantæne

  Grov eller gentagen overtrædelse af forumreglerne kan medføre udelukkelse fra forum i et givet tidsrum. Typisk er der tale om en karantæne i 1-10 dage, men i særligt grove tilfælde kan der være tale om en længere periode.

  Forumserveren opererer med et pointsystem, (lidt som advarsler), så gentagne overtrædelser straffes hårdere, men ikke, hvis der går lang tid imellem forseelserne. Som udgangspunkt fastslår MOD altså overtrædelsen, men fastsætter ikke længden på en eventuel karantæne. Det sker automatisk. Supporten kan konkret fravige systemet i begge retninger.

  Brugere, der systematisk saboterer forum ved gentagne overtrædelser og ignorering af henstillinger kan bannes permanent.

  5.4
  Udelukkelse
  I helt ekstraordinære tilfælde kan det komme på tale at lukke en spillers konto, altså en udelukkelse fra spillet. Det vil – som et konstrueret eksempel – være tilfældet hvis en spiller poster indlæg med links til sider med børne***** eller racistisk indhold. Vi har i skrivende stund heldigvis ingen eksempler på dette.

  6 Håndtering af disse regler


  6.1
  Det er MODs overordnede opgave at sikre, at forums formål som beskrevet i pkt. 1. kan opfyldes.

  6.2
  MODs vil altid være meget aktive på forum – som læsere

  6.3
  MODs vil være aktive på forum (og poste indlæg) i relevante tråde. MODs skal ikke nødvendigvis blande sig i en debat mellem brugere, så længe debatten er relevant og forum reglerne overholdes. MODs skal heller ikke nødvendigvis besvare spørgsmål, som andre brugere besvarer.

  MODs skal især besvare spørgsmål, som andre ikke besvare og skal vejlede brugere om spillet. MODs skal endvidere påse, at forumreglerne overholdes.

  6.4
  Klager over MODs eller indlæg skal til supporten, ikke i forum
   
  Sidst redigeret: 7 Marts 2019
Trådstatus:
Ikke åben for yderligere svar.